Schrijf je nu in voor:
Interactieve presentatie: De Hondenneus

Doelgroep:
(semi)professional
Ervaring:
Geen
Leeftijd:
Minimaal 18 jaar
Duur:
2 lesdagen van 10.00 tot 16.00 uur
Inclusief:
Koffie, thee, lunch, lesmateriaal en een certificaat.
Extra:
Deze workshop volgt u zonder de aanwezigheid van uw hond(en)
Prijs:
€ 225,00 (excl. BTW)
Nascholingspunten:
CKI: 30 B
NVGH: 4
SPPD: 10

De hondenneus, door Hotsche Luik.

De hond en het hondenbrein is voor zo’n 30 % gericht op geurwaarneming. Toch nemen we deze kennis te weinig mee in het beoordelen van de hond en zijn gedrag. Iets wat voor professionals in het vak, voor gedragstherapeuten, trainers en instructeurs toch een grote aanvullende waarde zou kunnen hebben.

De werking van de hondenneus heeft invloed op zijn dagelijks bestaan en waarneming. Ook al is geur grotendeels niet zichtbaar en om die reden niet eenvoudig te kwalificeren, er kunnen voor ons zichtbare signalen zijn die wellicht wijzen op het beïnvloeden van een waarneming of uitvoering. En ook al kunnen we niet altijd iets aan deze waarneming veranderen, we kunnen misschien de reactie hierop beïnvloeden.

Werken met de neus vergt gedegen kennis van zaken, geur is immers niet zichtbaar. We bespreken het “spelen” met geur, de mogelijkheden, beperkingen en daarnaast het professioneel werken met geur en de ongekende mogelijkheden hierin.

Deze interactieve presentatie wordt gegeven door Hotsche Luik MSc. CEO en consultant van onder andere Scent Detection Academy en Advanced Canine Technologies®. Sinds de jaren ’90 werkt Hotsche als Gedragswetenschapper en Geurdetectie specialist in diverse landen en staten van Amerika veelal in samenwerking met government agencies en research centers. Als enige trainer van Bio-Medische detectie honden heeft zij een publicatie in het British Medical Journal gekoppeld aan een BBC documentaire op haar naam. Zij is Honourable member van de internationale werkhonden organisatie en daarnaast als enige Nederlander betrokken bij de internationale protocol werkgroep met betrekking tot bijvoorbeeld de training van DAAD, Diabetes Alert Assistance Dogs. Diverse projecten met betrekking tot Conservation en Security staan eveneens op haar naam. Haar honden en de honden via haar bedrijven getraind en mensen via haar Academy opgeleid werken over de hele wereld in diverse projecten. www.scentdetectionacademy.com

Data

  • Oct
    27
  • Oct
    28
2020
Martin Gaus Academie in Lelystad.
Inschrijven

Data onder voorbehoud; De Martin Gaus Academie behoudt zich het recht voor om in geval van ziekte van de docent of andere overmacht de data te wijzigen.

Schrijf je nu in voor:
Interactieve presentatie: De Hondenneus